Cena
MAXECO

Máte plyn a bojíte se, že nebudete mít čím topit?

Při čtení zpráv ze světa vás mrazí a obáváte se, že příští topnou sezonu utratíte za topení majlant, pokud budete mít vůbec čím topit? Připravte se raději už nyní.

Nejlevnější topení?

Ceny plynu a elektřiny se stále mění. Nejprve vyletěla nahoru elektřina a nyní je nejasná budoucnost plynu, do hry navíc vstupuje i snižování dotací na plyn a omezení vytápění plynem v celé EU do roku 2040. Pokud tedy máte doma plynové topení, možná si říkáte, jak se na nadcházející sezonu připravit. Ideální je mít záložní plán, tedy přesněji záložní topení.

Jak ušetřit za topení?

Zkuste to s topnými fóliemi MAXECO. Elektřina vám ale nepřijde jako dobré řešení a říkáte si, že je to oproti plynu jako z bláta do louže? Je důležité zmínit, že topné fólie fungují na jiném principu než třeba elektrický kotel. A díky tomu se jedná o jedno z nejlevnějších vytápění domů a bytů, které dnes na trhu najdete.

Pojďme se podívat na srovnání topných fólií s plynem:

Topné fólie vytápějí efektivněji než plyn. Je to dáno tím, že fungují na principu sálání (ohřívají se rovnou předměty a osoby), kdežto plynové topení využívá většinou konvekci (ohřívá vzduch v místnosti). Proces dodávky tepla je u plynu delší a jeho využití méně efektivní.

Systém plynového topení má větší technologické i prostorové nároky. Musíte někam umístit kotel, radiátory a pravidelně provádět revizi a dodržovat legislativu. Topné fólie nic z toho nepotřebují. Stačí jen termostat, případně mobilní aplikace. Nic víc.

Jednoduchá instalace topných fólií. I do rozlehlejších prostor zabere kompletní montáž jen jeden až dva dny. V případě plynového topení je spuštění systému náročnější na čas a komplikovanější i na údržbu. Tu u topných fólií řešit nemusíte vůbec a navíc máte záruku na 50 let.

Topné fólie můžete přesně regulovat. V každé místnosti si upravíte teplotu tak, jak potřebujete, protože se jedná o oddělené topné okruhy s vlastním termostatem. U plynových kotlů je jednak pomalejší reakce topného systému na zadané změny a regulovat jde pouze to, zda topí, nebo netopí.

Jaké jsou roční náklady na topení?

Pokud váháte, podívejte se na příklady realizací topných fólií, které jsou v provozu již několikátou topnou sezonu. Jako příklad můžeme zmínit jednu z prvních realizací, která proběhla již v roce 2007. Jedná se o bungalov o výměře zhruba 160 m2. Roční spotřeba elektřiny na topení nepřesáhla 5 700 kWh, což při ceně elektřiny 3,8 Kč za kWh vychází na 21 700 Kč. Za celou dobu fungování navíc nebyl nutný jediný servisní zásah.

Máte čerstvě po rekonstrukci?

Razítko na vaší kolaudaci ještě ani nestihlo zaschnout a vy už litujete toho, že jste vsadili na plynové topení? Nevěste hlavu, řešení máme i pro vás, aniž byste museli kopnout do podlahy. Kromě fólií do podlahy vám můžeme nabídnout také infra panely, které umístíme na strop či stěny. Fungují na stejném principu jako fólie a vytápění je tedy stejně příjemné a efektivní. Montáž je velmi jednoduchá a další servis není třeba.

Pojďme to probrat

Vaše otázky, pochybnosti i detaily instalace právě ve vaší nemovitosti spolu můžeme nezávazně probrat. Stačí, když vyplníte kontaktní formulář, a my se vám ozveme.

Nezávazná poptávka

Logo Maxeco
Vyplňte údaje níže a my Vás budeme
do 48 hodin kontaktovat s nabídkou.
Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů.

Chcete se stát partnerem?